Click here for Myspace Layouts

Friday, 20 July 2012

Esok! Sabtu! Start! Puasa!


      Salam semua dan selamat malam. Korg tengah buat ape je? tengah makan ke. tahu lar  esok dah puasa. tak payah nak lapar sangat :p btw aku takde feel lansung nak Puasa. omg. aku xde rasa apa2 pun untuk Ramadhan tahun ni. T__T myb sbb kena puasa dekat kolej? ouh mungkin laa. kalau tahun2 sebelum ni aku puasa dekat rumah jer dgn Mama Abah aku. adik aku n kakak2 mmg always xde dkt rumah sbb diorg stay hostel. and tahun ni aku pulak tinggalkan rumah. and dekat rumah just ada mama abah jew.


        Anyway sekarang aku tengah cuti 2minggu, lama tak? aku baru je balik dari orientasi dekat MMC tu..Korang biasa dengar x nama Kolej aku tu? Multimedia College.. actually kolej ''kami'' ni under Telekom Malaysia (TM) .. tp kolej kitorg anak syarikat pada MMU (Multimedia University) so far aku mcm boleh ''terima'' lagi keadaan kolej tu.. n setakat ni aku banyak baik dgn bebudak course lain je.. yang bebudak course aku Management with Multimedia (DMG) tak jumpe lagi..

 Macam biasa dekat aku stay hostel.. aku dapat aras 20.. *takde rendah lagi ke? alhamdulillah ade lif,, harhar. kalau x. mati katak aku dekat situ.. Aku stay bilik dengan kawan aku si Shafiee. Senior2 dekat situ okay je. and baik lar dekat si Zhaf, dy ex YDP kolej aku. and skrg dy dah mula praktikal.. yang aku ni baru budak part 1.. kawan2 group aku, si Adib, Shah, Hanis, Eja, Ranie, Diana n sorg lagi tak sure name dy -.-'' ktorg satu group.. (G10) and aku leader ok:P haha. bangga je. menyampah je aku:P si Adin budak DTE and Ranie budak DIA.. yang lain semua DMG 

Cepat gile masa berlari2 kan.. dan Ramadhan datang lagi! sumpah bulan ramadhan paling best drp bulan2 lain :) wahh happy jer. tp tahun ni aku xda rasa excited sangat mcm tahun2 sebelum ni..rindu dekat ex classmate 5teknologi '11:D dekat cikgu2 dulu! ngeee. *sebak* 

Sempena awal Ramadhan ni, semua adik beradik aku ade dekat rumah untuk bersahur same :P haha sengal je ayat.. kakak aku yang tengah praktikal dekat Hospital mana tah.. dy tengah ontheway balik. n adik aku dah balik kelmarin lagi. Mrsm bg cuti 4hari kot! jelous je kann? sek depan rumah aku cuti 2hari je :P haha. and aku cuti 2minggu kot -__-'' over je cuti lama2.. haha! korg hope bulan Ramadhan kali ni lebih bermakna okay dr tahun2 sebelum ni :') 



Salam Ramadhan kepada semua umat islam di seluruh dunia :')




p/s: Harap2 tahun ni abah aku bawak balik mercun banyak -.-'' yeayy .HAHAHA

5 comments:

eddy syrol said...

selamat mengimarahkan bulan ramadhan (~_~)

Edy Fee said...

wah 500 tepat follower.hehe
selamat menyambut bulan ramdhan yer....hehe ikhlas daripada edyferdaus

Ziyyad Fahmi said...

eddy syrol : happy ramadhan jugak! :)

edy fee: hahaha. 500 je . hehehe happy ramadhan jgk yew :') btw thanks

Aliff Haikal said...

sorry nak cakap

MMS ni first time dengar . hehe oh ade ek cawangan bawah MMU ? okay lah tuuu janji belajar ^^

Ziyyad Fahmi said...

aliff - hahaha. tahu xpe. kolej ktaorg ni mcm ape je. xde sape tahu ==' sebak je:P anyway aku tahu je Unisza yg ko dpt tu. btw tq:) n kau pun tahniah k :)