Click here for Myspace Layouts

Monday, 26 December 2011

Comment aku disalah anggap





Assalamualaikum 

     Selamat petang semua. Jam dekat lappy aku sekarang pukul 2.59 pm. tak tahu la jam dekat lappy korg. haha lantak laa. Korg sihat? da lunch? korg makan ape hari ini? mak korg masak ape? err oke. aku tak makan lagi. btw aku terlebih sihat skrg =='' then sekarang aku tengah pikir , pasal something. aku nak konsi dekat sini. korg kalau yang tak berminat sila pergi dekat atas kanan lappy korg  tu klik  




      Pepagi buta tadi, kakak aku da balik kolej. bapak aku yang hantar dekat Taiping , Perak. korg biasa dengar tak Taiping? haha mana tahu yang tak biasa dengar. haha. aku pun dah lama tak pegi. Semenjak kakak aku g masuk kolej dekat situ. aku tak pernah pergi pun lagi. lantak laa. bukan pasal taiping nak konsi dgn korg. haha. aku nak bg tahu kakak aku balik Kolej je. hehe



   Hari ini , hari dalam sejarah. sbb after subuh aku tak tidor :D kalau tak. lepas je habis solat. aku lipat sejadah terus pengsan dekat katil sampai pukul 11pg. Pagi tadi aku ada tegur sorg budak ni. aku rapat la jugak dengan dy. Then aku tegur pasal status dy. Aku tegur je kot. tak da maksud nak apa apa lah. just nak tegur je. dy buat status dy membezakan kebolehan antara lelaki and perampuan (pp) .. oke. fine la. mmg banyak beza antara lelaki and perempuan. contohnya .... korg pikir la sendiri . 



    Then aku tegur. sbb cara dy cakap tu mcm dy ''megah'' dengan kebolehan yang dy ada tu. dengan itu. aku tegur. tak payah nak buat status mcm tu, sbb semua manusia sama ja, just yang ada kelebihan tu anugerah la dari Tuhan . tapi dy tak faham ape yang aku tegur. then dia pegi buat status lagi . dy cakap fakta ke. lelaki and pp takda perbezaan =.='' nampak sangat dy tak faham ape yang aku cakap =='' lepas tu ada la kawan2 dy datang menglike status dy. lepas tu komen tah pape. oke budak Form2 aku rasa. budak2  lagi agaknya



      Korang faham tak ape yang aku tengah membebel ni? korg jgn cakap tak faham -.- penat aku taip -.-''
err hope korg faham lah. Bagi aku lah Tak payah nak buat status semua tu pasal Kelebihan, kebolehan, kekurangan ke ape benda la. nanti jadi benda lain pulak. Aku bermaksud tak payah nak membeza beza antara lelaki and pp. sebab nya kita ni manusia semua sama. Tak da beza nya nnti Mati masuk bawah tanah then jumpe dekat akhirat sama je. itu ikot pandangan aku lah. mybe kalau korg yang tak setuju dengan aku, its oke lah. semua orang ada otak. ada pemikiran. ada semua. cuma pandai guna atau tak je.



     Budak tu mcm tak boleh nak terima Komen aku -.-' manusia mmg EGO. aku pun sama ego jugak. tetambah dgn pp. Ego kuat nak mmpos. padahal aku yang tak betul . Nak ego pun bertempat lah. Dah letak status mcm tu. mesti la ada orang komen. ada org Like. nama pun Fb. tempat hantu mengLike buat kerja. cakap pasal LIKE dekat Fb. aku pelik betul dengan sesetengah org yang gile LIKE. pantang je org tu buat status, ada je dy LIKE. tah pape. Lepastu da status someone tu banyak org menLIKE .  after tu org tu akan secara tak langsung digelar HOT dekat facebook. tak faham aku =.=''



    Then lepas exciden tu. exciden yang pasal budak tu tak boleh nak terima teguran aku. Aku rasa suka hati kau la nak buat ape lepas ni  dengan wall Fb kau tu. :) aku just tegur. bukan nak menafikan ke nak mempertikaikan kan. tapi dah dy yang buat teruk lebih. *lupakan


oke lah. aku nak pegi melantak kejap.




kbye :)





6 comments:

Razil Tahir said...

tanggungjawab kita untuk menegur kesilapan tue dah settle... tue yg penting..
respon orang belakang kira...
Be cool, okay?

-tolong jgn salah anggap komen saya, saya tak mengkritik atau membuat cubaan membunuh di sini.. tq

Ziyyad Fahmi said...

haha , oke aku sedang mencuba untuk meng cool kan diri . :) thankyou

..cik gugu.. said...

huhu kalau sy, biar je.. remove. hahaha~

Ziyyad Fahmi said...

haha. keja remove je dy ni ==''

nurmujahidah said...

bagus dah awak wat tu,, dont wory,, ape kate unablekan word verification tu,, seng ckit nak comment,, :D

Ziyyad Fahmi said...

inablekan word mcm mna pulak ==' btw tq